Hjemmelavet rullepølse: 5 tips
Rullepølse er uundværlig på det danske smørrebrødsbord. Og hvis du har lidt færdigheder i køkkenet, er det ganske nemt at lave din egen. Find en opskrift med gode anmeldelser, og hav så de følgende tips in mente.
Køb dig en rullepølsepresser
Før du går i gang med at lave noget, du aldrig har lavet før, er det altid en god idé at dobbelttjekke, at du har det rette udstyr ved hånden. Når du skal lave rullepølse, kan du med fordel investere i en rullepølsepresser. Rullepølsepresseren tillader dig at presse rullepølsen, mens den køler af, så du får den karakteristiske faste konsistens, der er nem at skære i.
Vælg det rigtige kød
Ordentligt kød er essentielt for den gode rullepølse. Du bør gå efter slag af enten gris eller kalv, som er nogenlunde nemt at rulle. Dertil skal kødet have en jævn tykkelse, så det koger ensartet, når du putter det i gryden.
Spar ikke på krydderierne
Rullepølsens store popularitet blandt danskerne skyldes først og fremmest pålæggets stærke, krydrede smag. De mest udbredte krydderier til rullepølse er salt, peber, allehånde, løgpulver og persille. Når du har fået styr på basisopskriften, kan du begynde at eksperimentere med krydderier som for eksempel hvidløg og muskat og dermed give din rullepølse et personligt præg.
Bind ordentligt
For at undgå at krydderierne løber ud under kogningen, er det vigtigt, at du binder rullepølsen stramt. Brug noget ubehandlet og fødevaregodkendt bomuldssnor med medium tykkelse, og tjek eventuelt til rullepølsen undervejs, så du er sikker på, at snoren er bundet korrekt, og at pølsen holder formen.
Vær tålmodig
Når du laver rullepølse, må du ikke forhaste dig. Koger du for hårdt, bliver kødet tørt. Sørg derfor for at sætte mindst halvanden time af til processen. Og lad rullepølsen hvile i køleskabet over natten, så den kan nå at sætte sig, før du serverer.
Velbekomme!